Култура

Изложба на графики од млади автори од Македонија и Бугарија

Во галеријата Робевци во Охрид денеска ќе биде отворена изложба на дела од автори на графичкото студио „Принт Нест“ од Софија.

Изложбата е наречена Интаглио поради техниките кои го поврзуваат заедничкото творештво на авторите.

Станува збор за шест млади автори од Македонија и од Бугарија кои имаат основано свое студио во Софија.