Живот и стил

ГАЛЕРИЈА: Ова 5-годишно девојче се бори за живот, но посака да направи нешто неодоливо

На прв поглед, 5-годишната Софија е иста како и секое дете, Таа постојано има огромна насмевка на нејзиното лице. Но, не секој знае дека ова мало девојче е вистински воин.

Софија од  САД е родена со генетски дефект на срцето и не се очекуваше да живее повеќе од 2 години. Но, Софија се спротивстави на сите препреки.

Откако била бебе, Софија била во и надвор од болницата. Сега таа се подготвува повторно да оди под нож за нејзината четврта операција на отворено срце. Но, пред тоа, девојчето сакаше една желба од нејзините соништа да се оствари.

Софија сакала да има свадба како во соништата и да се омажи за нејзиниот најдобар другар, Хантер. Кристи, мајката на Софија, доби дозвола од семејството на Хантер и изведе “свадбена фотографија” за двете деца.

-Нејзината најголема желба беше да се омажи со љубовта кон нејзиниот живот, рече нејзината мајка Кристи.