Живот и стил

ФОТО: Ова мало бебенце е доказ дека чуда сепак постојат!

Малиот Харисон е доказ дека чуда постојат! Неговите родители биле пресреќни кога тој дошол на свет, но набрзо нивната среќа се претворила во огромна тага кога за кратко време дознале дека тој заболел од менингитис – смртоносна болест која го оштетува мозокот.

Докторите за жал немале многу надеж дека бебенцето ќе преживее, со оглед на тоа дека е мало и не може да се бори со тешката болест. Со тешка мака и неопислива болка, решиле да го исклучат од апаратите за дишење.

Сепак, малиот Харисон ги изненадил своите родители кога и покрај тоа што го исклучиле од апаратите тој не престанал да дише, туку дишел самостојно.

detee

– Го држев во раце и се давев во солзи, не можев да се помирам со фактот дека моето мало бебе умира. Но тој дваесет минути подоцна продолжуваше да дише, а состојбата му се нормализира и стануваше се постабилна, вели Саманта, неговата мајка низ солзи.

Малото бебе по шест месеци го победи менингитисот и е здраво и весело бебе.