Занимливости

ВИДЕО: Пилотот намерно ја утнал пистата за да се помајтапи со патниците, но еве што избегна за влакно

Вработените на аеродромот во германски Дизелдорф вчера биле во шок кога од контролната кула виделе дека еден авион лета многу блиску до зградата на аеродромот. Изгледало како да ќе се забие во зградата.

Станувало збор за аеродромот на компанијата „Аир Бермин“, на летот од Мајами за Дизелдорф. Пилотот свртел премногу на лево пред да слета на пистата, па авионот прелетал точно покрај зградата на аеродромот.

Сето тоа го снимиле вработените на аеродромот од контролната кула, кои цело време се прашувале што се случува и што прави пилотот.

Снимките биле објавени на социјалните мрежи, а според гласовите кои се слушаат на истите, изгледа како да не станувало збор за опасност, туку за претстава на пилотот.

Сепак, од таа компанија уште не се огласиле за овој случај, па уште не се знае за што станувало збор.