Занимливости

По ураганот Ирма водата за пиење никогаш нема да биде иста: Луѓето и животните бараат спас (ВИДЕО)

Милионските жители на Флорида ги пребројуваат штетите од ураганот Ирма кој минатата недела ја опустоши оваа земја.

 

Додека освен луѓето се опоравуваат од ураганот и животните полека го почнуваат новиот живот по пустошот.

Еден пожарникар деновиве е во центарот на вниманието во Америка бидејќи се обидел да спаси еден елен кој е загрозен вид и истиот е во изумирање. Тој откако го забележал овој елен дека е изнемоштен му дал да испие четири шишиња на вода и откако еленот се опоравил и си заминал тој забележал нешто невообичаено со водата која ја пиел еленот.

Благата вода  имено во налетот на ураганот се помешала со солената вода и солената вода успеала да влезе во системот со кои се снабдува градот со свежа вода.

Пожарникарот вели  дека мило му е што освен на луѓето, тој имал можност да им помага и на животните, но после ова никогаш повеќе водата нема да биде иста.