Занимливости

Огномет ја осветли Москва (ВИДЕО)

Меѓународен фестивал на огномет „Ростех“ се одржува во Москва.

Во рамките на фестивалот се пуштени околу 60.000 огномети, со 28 тони пиротехника.

Тема на фестивалот оваа година е „Москва на седум ридови“.

На фестивалот учествуваат тимови од Русија, Бразил, Хрватска и Кина, оценувани од меѓународно жири.