Занимливости

Гледате ли нешто чудно на фотографијата – на многумина им создаде главоболка

Многумина признаваат дека ги заболело глава додека ја гледале ова фотографија. Иако на прв поглед изгледа како сосема обична прегратка на две млади лица, се чини дека нешто не е како што треба.

Станува збор за сосема случајна оптичка илузија – на прв поглед е многу тешко да се погоди кои нозе кому му припаѓаат. Дефинитивно долниот дел од нивните тела  изгледа многу чудно.

Погледнете: