Занимливости

Армијата на САД е најсилна војска на светот со врвни професионалци: Погледнете каква неверојатна опрема поседуваат тие (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

ФОТО: Армијата на САД, најсилната војска на светот – врвни професионалци, опрема и обука

Секоја силна светска армија поседува огромна опрема и наорожувуање, кое е спремно да се искористи во секој момент доколку е потребно.

Воената машинерија е навистина скапа да се набави и инсталира, затоа големите светски сили инвестираат навистина многу средства во своите армии.

Добро познат факт е дека армијата на Соединетите Американски Држави е една од најсилните, ако не и најсилна.

Погледнете само дел од нивната воена машинерија:

Целата фото галерија можете да ја поглднете тука.