Твитови

Ниту 100 денари не му се даваат од џеб: Алаѓозовски остава бакшиш со државни пари (ФОТО)

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски остава бакшиш од државни пари. Тој денеска објави твит со сакаше да покаже дека со државни пари била платена само една сметка во угостителски објект.

Но, она што може да се види на сликата на Алаѓозовски е дека сумата на фискалната сметка и сумата на сметко-потврдата не се совпаѓаат. Сумата на фискалната сметка е 1.380 денари, а онаа на сметко-потврдата е 1.480 денари.

Несоодветствувањето на сумите најверојатно значи дека тој при плаѓањето оставил бакшиш во висина од 100 денари.

Нема ништо спорно во тоа што Алаѓозовски оставил бакшиш за услугата која што ја добил. Спорното е дека парите за вработените во локалот не ги издвоил од свој џеб, туку тоа го платија граѓаните на Република Македонија.