Твитови

Неуставноста на Законот за двојазичност не може да се покрие со злоупотребата на знамето на ЕУ

(ФБ сттаус на Антонио Милошоски)

Неуставноста на Законот за двојазичност на цела Македонија 🇲🇰предложен од марионетската Влада на Заев, не може да се покрие со злоупотребата на знамето на 🇪🇺 ЕУ, бидејќи истиот не е дел од ниедна европска регулатива!
– Неуставниот Закон треба да се повлече!
– предлог-Законот да оди на јавна дебата
– секој пратеник лично да размисли какви последици за државата и граѓаните ќе донесе двојазичноста во Кочани, Битола, Велес, Илинден, Кавадарци, Аеродром, Штип, Берово, Охрид, Струмица, Неготино и сите други општини!