Технологија

Делумен колапс на Фејсбук во Европа, Америка и Австралија – корисниците избезумени!

Социјалната мрежа Фејсбук делумно падна во цела Европа, Америка и Австралија, што внесе голема вознемиреност кај „зависниците“ од овој глобален феномен.

Facebook-Logo-

Поучени од претходни слични искуства, експерти наведуваат дека вакво нешто може да се случи само во случај на поголеми технички зафати и промени на социјалната мрежа.

Половина час содржината на новите Фејсбук постови не можела да биде отворена, а опцијата да се додаде нив пост не била во функција.

Последен пат имаше слични проблеми кога беше воведена опцијата аутоплеј видео.