Технологија

Ако имате автомобил на дизел, ставете од овој адитив и горивото нема да смрзне

Дизелот е вид на гориво кое на температура пониска од четири степени под нулата се кристализира.

disel

За да не се случи тоа стручни лица советуваат возачите во резервоарот за гориво да дотурат адитив.

Возачите треба да додадат квалитетен адитив за зима во евро-дизелот а не да купуваат адитивизирани горива. Целта на адитивот е горивото да не се кристализира на температура десет степени под нулата.

– Во автомоилите на дизел нафтата може да смрзне, па треба да се додваат адитиви во горивото. Но не заборавајте дека во разладниот систем имате антифриз, велат познавачите.

Класичен симптом и последица од смрзнување на горивото е неможноста да се вклучи автомобилот, односно моторот.