Љубов и секс

Колку калории се трошат за време на добар секс?

Нема да верувате колку калории се трошат за време на секс. Од ова што ќе го прочитате, ваша е одлуката дали ќе водите љубов или ќе вежбате.

Неодамна спроведените истражувања покажаа дека просечниот секс трае шест минути, а за тоа време се трошат од прилика 21 калории.

Во случај да имате среќа и вашиот секс да потрае половина час, ќе потрошите од 80 до 100 калории.

Ова не е многу малку, но е е помалку од она во што со години наназад не уверуваа.

Сепак, иако сексот не е делотворен како еден просечен тренинг, тој сепак има свои предности затоа што го поправа расположението, го подобрува сонот, а со оглед на тоа дека ја подобрува циркулацијата, на кожата и дава младолик изглед.