Хороскоп

Еве кој ќе се збогати, а кој ќе најде нова љубов во 2017

Ѕвездите откриваат каква ќе ви биде 2017 година според хороскопскиот знак. Погледнете што ве очекува.

ОВЕН

2017 година ви носи големи успеси како на приватен така и на професионален план, па ако започнете било каков почеток во новата година ќе ви се зајакне и зголеми самодовербата.Ова е совршена година за работа врз себеси, за самопромоција и унапредување на вашиот интегритет во јавноста.
Оваа година ќе ви се отворат бројни можности за нови познанства и контакти бидејќи 3 циклуси на планетата Меркур ќе бидат во движење и ќе отворат нови поволни можности на социјален план. Од 5 јануари до средината на март 2017 година
Меркур ќе биде присутен во полето на вашата групна социјална ангажираност (односи со пријателите, односи со семејството, како и на работа со колегите) и ќе ве зближи со лица од други заедници со кои би можеле да делите исти интереси.
Помеѓу 1 мај и јули 2017 година ќе бидете фокусирани на интелектуалната сфера и доста време ќе поминете во патување како и во квалитетно поминато време со пријателите, семејството и бизнис партнерите.
Од 27 август до ноември 2017 година, вашето поле на интерес ќе се сврти кон вашите најблиски лица: партнерот, пријателите, но условно кажано и на “непријателите” и конкурентите. Ќе дојде и до расчистување на некои односи и ставање на работите на свое место!

БИК
2017 година е ветувачка кога станува збор за љубов, дом и материјално богатство. Во првата половина од годината до август 2017, семејниот и љубовниот живот ќе ви бидат во фокусот.
Можно е да се селите во поголем дом или ќе се впуштите во поголемо реновирање, купување на нов намештај.. Ќе се појават и поволни можности за купување на недвижнини или било каков вид на бизнис од овој вид.
Ќе ја имате поддршката од семејството за секој ваш потфат и генерално, кога станува збор за семејството, ќе владее апсолутна хармонија во односите – емоционална сигурност и доста оптимизам ќе ви стане секојдневие.
Одлуката за ново дете во оваа година треба сепак да се стави под знак прашалник. Но, ако веќе имате деца тие ќе бидат вашиот најголем извор на радост.
Вашите приватни односи ќе влезат во опуштена фаза и тоа набргу на почетокот од годината. После две години заладен однос со вашиот партнер, конечно ќе дојде до повторна емотивна поврзаност.
Односите со пријатлите, но и со колегите на работа и партнерите, ќе биде во знакот на прогрес и напредување, па дури и ќе се исполнат некои долгорочни договори и стабилни врски кога станува збор за кариерата.
Во текот на летото, се до септември ќе се јават одредени проблеми на работното место и тогаш би требало целото ваше внимание да го насочите кон нивно решавање.
Кога станува збор за вашата кариера и покрај позитивните вибрации ќе мора да направите некои крупни одлуки. Кога ќе созрее времето за тоа, бидете трпеливи и мудри.
11.август 2017 година Јупитер влегува во вашето поле на љубовта па така следните 12 месеци треба да очекувате денови исполнети со љубов и страст.
Кога станува збор за здравјето, стресот ќе биде вашиот најголем проблем, а решението лежи во физичката активност. Започнете да тренирате било што што ќе ве опушти и наполни со позитивна енергија.

БЛИЗНАЦИ
За лицата родени во знакот на Близнаците, 2017 година ќе биде во знакот на врските и новите познанства. Оваа година ви носи некои нови лица во вашиот живот кои можат да ви станат пријатели, бизнис партнери, соработници, но и љубовни партнери!
Но без разлика на големиот број нови луѓе кои ќе се појават, вие ќе бидете многу пребирливи кога станува збор за лица на кои ќе им дозволите да влезат во вашиот живот, бидејќи сакате да бидете опкружени со интелигентни, енергични и отворени луѓе.
Ова не е новина во вашиот избор на пријатели со кои го минувате времето, но оваа ваша карактеристика ќе биде дополнително изразена во 2017 година. Обратете внимание на своите остри критериуми и не претерувајте.
Сатурн ќе остане во полето на вашиот знак речиси во текот на целата година, со мала пауза помеѓу јуни и септември, а со оглед на тоа што оваа планета не сака лековерност, ќе бидете многу претпазливи со луѓето кои ја немаат длабочината која вие обично ја барате во луѓето. Исто така, кога станува збор за односот со вашиот партнер, ќе минете низ доста двоумења и преиспитувања.
Обидувајте се да ги одбегнувате конфликтите, бидејќи работите нема секогаш да се одвиваат во ваша корист, а факт е дека и вашите очекувања тешко се исполнуваат.
Вашиот социјален живот ќе биде најактивен досега, иако целите на ова поле ќе ви бидат драстично прагматични и аналитични. За вас, тоа нема да биде само чиста забава и дружење.
Постојат големи шанси да се вклучите во некоја групна активност или друштвена организација, како што се на пр.невладините организации.
Кога кариерата е во прашање, очекувајте прогрес и успех. Ќе дојдете во допир со доста луѓе кои можат да ви бидат од корист. Ќе се случат настани и лица кои ќе ви отворат нови врати.
Здравствената состојба за 2017 година ќе ви биде одлична, без поголеми проблеми!

РАК
Најголемите случувања  за вас во 2017 година ќе бидат поврзани со кариерата. Ударот кој сте го доживеале во минатото, во оваа година ќе добие свое посилно ехо, па така вие често ќе се присеќавате на минатите денови.
Сепак, тоа ќе влијае на вашата посилна мотивација за да го решите проблемот и да придвижите и откриете нови хоризонти. Ќе доживеете доста авантури и непредвидени ситуации.
Врската помеѓу Сатурн и Уран во вашиот знак ќе ви даде поддршка на работното место се до 2018 година. Ќе добиете мотивација да создадете нешто базирано на вашето претходно искуство и чувства кои сте ги стекнале за сите овие минати години. Вашиот успон ќе биде очигледен во 2017 година, но ќе бара многу труд и работа. Ништо не доаѓа преку ноќ, па така обврските и одговорностите ќе растат, а вашиот работен, како и финансиски успех ќе бидат далеку подобри во првата половина од годината.
На љубовен план и тука постојат знаци за успех. Сатурн, кој досега ве кочеше, ве правеше недоверливи, тешки и пребирливи, сега го напушта вашиот знак и отвора нови можности.
Вашиот секојдневен живот ќе стане доста поопушен и ќе се забавувате како никогаш досега. Ќе имате повеќе слободно време кое ќе го поминувате во потполно нови и неконвенционални активности.
Се на се’, ќе бидете далеку поотворени, попозитивни и ќе се впуштате во бројни социјални контакти, особено во втората половина од годината.
Кога станува збор за вашето здравје, вестите не се баш најдобри. Сатурн кој ја напушти куќата на љубовта, сега влегува во куќата на здравјето и може да предизвика бројни проблеми. Тука ќе се задржи следните 3 години, па затоа внимавајте!
Негативните последици можете да ги сузбиете со физичка активност и здрава исхрана, но секако очекувајте некои проблеми со коските и зглобовите, како и извесни проблеми со кожата. Редовните прегледи ќе ве заштитат од хронични заболувања.