Општини

Општини

„Вистината за ДУИ“: По 5.000 евра месечно повеќе му се исплаќале на приватниот партнер за зонско паркирање во Гостивар

Во рамките на кампањата „Вистината за ДУИ“, прес-конференција одржа портпаролот на ЈП „Јавни паркиралишта и зеленило“, Расим Абдул,...
Општини

Јорданов: СДСМ го направи производството на ориз нерентабилно- едно ветува од опозиција, друго прават кога се на власт

Неодговорниот пристап на СДСМ кон земјоделието остави над половина од минатогодишниот реколт на ориз од кочанско-виничкиот крај во...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ Гевгелија: Со доаѓањето на СДСМ на власт македонскиот народ повторно почна економски да осиромашува

Изминаа 8 месеци откако СДСМ ја превзеде власта во Рeпублика Македонија и 100 дена откако СДСМ владее на локално ниво во Општина Гевгелија....
Општини

„За градоначалникот Стојаноски поважна е политиката отколку животот на поплавените граѓани“

Општина Охрид под контрола на градоначалникот Јован Стојаноски целосно потфрли во реакцијата за поплавите. Јавно го прашуваме градоначалникот...
Општини

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: СДСМ и Алаѓозовски немаат кредибилитет да говорат за заштита на културното наследство

Да говориш за заштита на културното наследство и унапредување на туристичкиот потенцијал на Охрид треба да имаш достоен кредибилитет....