Вести

Вести

Јанушев: Ако СДСМ го ставеше политиканството во втор план и се посветеше на интересите на граѓаните, автопатот Демир Капија-Смоквица ќе беше пуштен во август лани

Пуштањето на автопатот Демир Капија – Смоквица доцни цели осум месеци. Доколку СДСМ го ставеше политиканството во втор план и се...
Вести

Серафимовска: Штип нема да добие ниту карго аеродром ниту денар за подобрување на канализационата инфраструктура

Владата на Република Македонија не само што одлучи на Штип да му го одземе карго аеродромот, туку пред неколку дена премиерот објави...
Вести

Груевски: СДСМ во овој нивни мандат нема да изгради, не 600 км како што тврдеше Заев, туку ниту 1 км автопат по меѓународни стандарди

Зоран Заев во емисија на ТВ 21 во мај или јуни 2017-та јавно вети дека ќе изгради 600 километри автопат во Македонија, во неговиот 4 годишен...
Вести

Интервју со Златко Перински: Власта ништо не работи, изминува цела година, а граѓаните се сведоци на нефункционална држава

Ова е ваше прво интервју како шеф на кабинетот на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ. Од неодамна функцијата член на Извршниот комитет ја заменивте...