ВМРО-ДПМНЕ: Наводите изнесени од Бошњаковски се целосно неточни и претставуваат крајно тенденциозен обид во очи на изборите да се манипулираат граѓаните

Политика

-Граѓаните видоа дека СДС за четири ипол месеци не направи ништо во насока на подобрување на нивниот живот, а се...

Стефаноски: Кадровски промени што ги прави Спасовски преставуваат еклатантен пример за злоупотреба на службената положба и овластувања

Политика

Стефаноски вели дека партизираноста на Министерството за внатрешни работи, поставувањето на нестручни кадри...

Стојановска Стефанова: Министерството за финансии во втората недела од изборната кампања, распределило 5 милиони денари на сметките на невладините организации

Политика

-Јавноста има право да знае зошто се трошат овие средства. Покрај секојдневните прозивки, министерот за финансии...

Тошевски: Гасификација на Битола по струмички терк значи висока цена на гасот и отворена шанса за манипулација преку тендерот за гас

Политика

Тој истакнува дека битолчани треба да знаат дека тоа значи: дотур на гас по пунктови со цистерни, што е крајно ризично...

ВМРО-ДПМНЕ: Ова се први избори каде имаме убиство на политичар, активно вклучен во изборите- за СДС тоа е само несреќен случај во црниот билтен на МВР

Политика

-Ова се први избори каде имаме убиство на политичар, активно вклучен во изборите. Институциите се во целосен молк...