ВМРО-ДПМНЕ ОК Прилеп: Благодарение на Владата на ВМРО-ДПМНЕ, градоначалникот Ристески и општината се донесени 3 странски инвестиции во Прилеп

Политика

-Само пред месец дена е ставен камен темелникот на  новата  странска  инвестиција  WIK  која  ќе  генерира  нови...

ВМРО-ДПМНЕ: Цели 177 милиони евра недостасуваат од девизните резерви за 2 месеци, пари за луксузирање на СДС, а не за повисоки плати и пензии

Политика

Во соопштението на партијата се вели дека постојано се распишуваат нови аукции за државни хартии од вредност,...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС треба да го праша Шиповиќ од кого нивниот приврзок Жерновски од ЛДП, миленикот на Заев земал 200.000 евра за самостоен настап на локалните избори

Политика

-СДС треба да го праша нивниот член Мирослав Шиповиќ од кого нивниот приврзок Жерновски од ЛДП, миленикот на Зоран...

ВМРО-ДПМНЕ: Министерот за задолжување Тевдовски досега има издадено државни хартии во вредност од 145 милиони евра- каде отидоа парите на граѓаните?

Политика

-Парите на граѓаните испаруваат и исчезнуваат секој ден. Волшебниците на СДС за неполни 3 месеци стопија цели...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и Заев го укинуваат најавеното покачување на пензиите, над 300.000 пензионери се заложници на нивната катастрофално лоша финансиска политика

Политика

-Пензионерите во време на ВМРО-ДПМНЕ ја земаа пензијата секоја прва седмица од месецот, наместо во време на СДС...