Култура

Култура

Текст за Македонската филхамонија во списанието на Меѓународна асоцијација на менаџери од областа на уметноста

Текст за историјатот на Македонската филхармонија, за официјалното отворање на новата концертна сала, како и рецензија на видниот англиски...
Култура

Композиторите реагираат: Дали на Алаѓозовски не му се допадна списокот на наградени автори, па го поништи конкурсот?

Композиторите чии дела беа избрани на Конкурсот на Министерство за култура за откуп на нови композиции од 2017 година, реагираат откако...