МК: Алаѓозовски нема право, ни легитимитет како претседател на Комисијата за култура на СДСМ да бара поништување на резултатите по конкурс на една државна институција

Култура

Преку својата партиска функција, се додава во реакцијата, Роберт Алаѓозовски врши груб притисок и мешање во работењето...

Министерство за култура: Алаѓозовски и оваа година, коментирајќи ја програмата на министерството, не успеа да ги разгранич личните и интересите на СДСМ од националните интереси во македонската култура

Култура

Во продолжените го пренесуваме целиот текст интеграно: И оваа година Алаѓозовски покажа елементарно непознавање...