Култура

Култура

Ја претставуваат Македонија ширум Европа со одлична улична уметност, за Министерството за култура “вредат“ нула денари

Уличните уметници од Македонија се дел од фестивалите ширум Европа и бележат одлични успеси. Но, за жал, граѓаните на Скопје, нема да...
Култура

Петар Ренџов порачува: Министерството ги занемари младите уметници, нивната жестока креативна енергијата и не им даде поддршка

Јавното обраќање на скопската легенда Тошо Филиповски за проблемот со изданието на Македонската кок енциклопедија, го поттикна на...