Економија

Економија

Македонија во 2018 година задолжена за нови 310 милиони евра, капитални инвестиции нема, молк од Министерство за финансии

Долгот на Република Македонија оваа година го надмина прагот од 5 милијарди, во новата година со задолжувањето од пред два дена, Македонија...
Економија

Владата ги задолжи граѓаните и идните генерации- со издавањето на државна обврзница на 30 години нашите деца и внуци ќе враќаат камата од 29 милиони евра

СДСМ ги задолжи граѓаните и идните генерации на Македонија со издавање на државна обврзница на 30 години  – нашите внуци ќе враќаат...
Економија

Државата се задолжила повеќе отколку што вратила: Нето долгот на Македонија за само 8 месеци зголемен за 200 милиони евра

За 10 месеци власт Владата предводена од СДСМ ја задолжи Република Македонија за 1,6 милијарди евра. Министерот за финансии, Драган Тевдовски...
Економија

Економско фијаско: Пад на проектираниот раст на БДП од 3,2 на 2,3 проценти, Македонија со најлоша прогноза од земјите на Западен Балкан

За само три месеци пад од скоро еден процент на проекциите за раст на БДП на Република Македонија. Во извештајот кој денеска беше презентиран...