Економија

Економија

Државата се задолжила повеќе отколку што вратила: Нето долгот на Македонија за само 8 месеци зголемен за 200 милиони евра

За 10 месеци власт Владата предводена од СДСМ ја задолжи Република Македонија за 1,6 милијарди евра. Министерот за финансии, Драган Тевдовски...
Економија

Економско фијаско: Пад на проектираниот раст на БДП од 3,2 на 2,3 проценти, Македонија со најлоша прогноза од земјите на Западен Балкан

За само три месеци пад од скоро еден процент на проекциите за раст на БДП на Република Македонија. Во извештајот кој денеска беше презентиран...
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо покачување на пензиите, сега се случува намалување на стандардот на пензионерите

Интегрален текст од прес-конференцијата на Слободанка Алексовска   Поминува речиси една година од власта на СДСМ и на виделина излегуваат...