Економија

Економија

Славески: Ниската реализација на капитални проекти од само 7% од јануари до март е причина минусот во економијата

Нема основа оптимизмот дека проектираниот раст за годинава ќе се оствари. Професорот Трајко Славески за Сител анализира зошто 2018 почна...
Економија

Поранешниот сдсмовски министер за финансии: 0,1% раст на БДП значи стагнација на економијата, односно на граница на рецесија

Вчера на емисијата „360“ на Алсат телевизија гостуваше Никола Поповски, универзитетски професор и поранешен министер за финансии. Коментирајќи...
Економија

Отрезнување со суровата реалност, лажните ветувања на Заев и Анѓушев не помогнаа економијата да порасне

Економските политики на владата на Зоран Заев, Драган Тевдовски и Кочо Анѓушев создадоа огромен јаз помеѓу планираното и реализираното....
Економија

Македонија на дното на Европа и регионот по раст на БДП во првиот квартал, македонската економија пред катастрофа

Според најновите податоци на Државен завод за статистика Македонија во првиот квартал има раст на БДП само од 0,1 %. Ова е катастрофално...