Економија

Економија

Расипништво на дело: Државата зема 22.7 милиони евра со високи камати, идните генерации ќе треба да вратат 46.4 милиони евра

Владата денеска се задолжува  за нови скоро 23 милиони евра, со високи камати на 30 и 5 години рок за враќање. Со што  износот кој ќе треба...
Економија

„FT“: Анкетата покажува поразителни податоци за сиромаштијата- 70 % од Македонците не можат да си дозволат да одат на годишен одмор

Според анкетата која минатата година ја спроведе „Finance Think“ помеѓу 1.133 испитаници покажува поразителни податоци за сиромаштијата во...
Економија

Владата ја задолжува државата без престан: На 17-ти овој месец ново задолжување од огромни 22,6 милиони евра

На официјалната страна на Министерството за финансии е закажана аукција на државни хартии од вредност на 17- ти овој месец. Имено, Владата...
Економија

Министерството за финансии вртоглаво ги задолжува наредните генерации- Вчера Владата се задолжи за нови 10 милиoни евра

На официјалната страна на Министерството за финансии беше закажана аукција на државни хартии од вредност за трети овој месец. Се издадоа...